Hallo daar! Laatst had ik een vet chille zondag. Al een hele tijd wilde ik graag Else am See in Duitsland bezoeken. Ik had van anderen wel eens gehoord dat het een hele fijne plek zou moeten zijn: watertje, zandstrandje, gras én een restaurant aan het water gelegen. In een week waarin het knetter mooi weer in Nederland was grepen mijn vriend en ik onze kans: we reden op een zondag richting Schuttof in Deutschland (en niet voor de discotheek). Tactisch pas laat rond 3 uur, want a). het was 30 graden en wanneer wij er zouden zijn zou het dan al iets afgekoeld zijn en b). dan konden we ons aangename bezoekje combineren met nóg iets aangenamers: een hapje eten aan het water.

Mijn vriend reserveerde om half 8 en dat vond ik behoorlijk laat, maar daar vonden we een oplossing voor: drankjes en hapjes in een koeltasje en eerst maar eens even borrelen. Man man man wat fijn, het leek wel vakantie op deze zondag! En oh dat reserveren bleek niet geheel onverstandig: het was er mega druk! Dus wil je hier een keer eten en je weet dat het mooi weer gaat worden die dag, reserveer even. Zeker in het weekend. Dan wordt je ook nog eens net als wij bij een plekje op de ‘pier’ aan het water gezet.

elseamsee_chillen

Goed, Else am See is om meerdere redenen fijn. Over het eten gaan we het straks hebben, maar ook de locatie is perfect. Het is goed te bereiken, ligt net buiten een woonwijk én je kunt er veel en gratis parkeerplaatsen. Iets waar wij in Nederland nog wat van kunnen leren.

Als je wel eens vaker naar een plas of meertje gaat om te chillen (ik noem een rutbeek of hulsbeek in de buurt) dan zal je deze plek niet heel bijzonder vinden. Het is wel heel chill, schoon en ligt er erg mooi. Het is niet te massaal, wat wel fijn is, zeker voor ouders met kids. Aan die laatste is ook gedacht: er zijn meerdere speeltoestellen die zelfs voor de niet kids leuk zijn (getest door ondergetekende…). Ook zijn er wat beachvolleybal netten in het zand neer gezet, dus neem je volleybal mee en je hebt geheid plezier.

Wij chillden hem ons hier in ieder geval met een kleedje op het gras, met onze radler’tjes, nootjes en m&m’s en hadden een fijne middag. Om 6 uur stond er een rij voor de ingang van het restaurant. Niet heel gek, want deze mensen lagen er natuurlijk al een tijdje en begonnen hongerig te worden. Gelukkig hadden wij iets later gereserveerd!

Om half 8 mochten wij plaats nemen aan een heel fijn plekje aan het water. Het restaurant ligt er heel tactisch opgesteld: ik geloof dat het bijna de hele dag zon heeft. Zo genoten wij dus om half 8 nog van de laatste zonnestraaltjes. Love it! 

De menukaart
Zoals ik dat wel vaker heb in Duitse restaurants (sorry, ik weet dat dat nergens op slaat, maar ik heb dat écht veel vaker in Duitsland) stond er mega veel op de menukaart en het kostte me even moeite om er wijs uit te worden wat nu precies hun specialiteit was of of ze misschien toch één of andere focus of bepaalde keuken serveerden. Conclusie: Nee 😉 Ze doen hier gewoon van alles. Meestal is dat geen goed goed teken, maar goed.. eens kijken wat ze er hier van bakken 😉

We bestelden..
Ik wilde eigenlijk voor iets alcoholvrijs gaan, maarja.. toen zag ik een Rosé Gin tonic tussen de 1000 andere drankjes op de kaart staan en liet me toch verleiden. Dus die bestelde ik en meine liebe (om even in het Duits te blijven).. daar zit dus écht rosé en gin. Tenminste, voor mijn gevoel, niet volgens de menukaart. Dat, óf ze zijn gewoon royaal met alcohol toedienen in Deutsland. Overigens wel erg lekker hoor! Maar je snapt, toen zat de sfeer er meteen al goed in 😉 Verder bestelden we vooraf knoflookgarnalen met pizzabroodjes, als hoofd nam ik een Ceasar salade en de leukste tafelgenoot bestelde schnitzel. When in Germany…

elseamsee_gin
Rosé GT met water en zonsondergang op de achtergrond ❤

Het voorgerecht kwam best snel: de garnalen waren prima. Gewoon lekker, niets bijzonders, maar dat verwacht je ook niet van dit gerecht. Knoflookgarnalen zijn gewoon lekker en dat waren deze ook. Precies goed gaar (lekkere bite) en lekker wat knoflookolie waar je de ‘pizzabroodjes’ in kon dippen. Dit vond ik overigens gewoon brood ipv pizzabrood. Waarschijnlijk maken ze deze balletjes van het pizzadeeg waar ze de pizza’s van maken (…lekkere conclusie Els, slim van je!) maar als ik pizza-broodjes lees denk ik aan iets met tomatensaus.. Toch paste dit in mijn optiek beter bij dit gerecht, dus beter dat het niets met tomatensaus was. Gewoon lekker dus! 

elseamsee_voor.jpg

Door naar de hoofdgerechten. De Ceasar salade was echt huge. Eerlijk ik heb nog nooit zo’n grote salade gezien.. zin in! Het smaakte me erg goed, hoewel ik het ook wel een beetje overdadig vond. Ik had het geval een halve kilo kipdijfilet weg te eten, dat had best wat minder gemogen en ter compensatie wat meer salade groente toe te voegen zoals een tomaat of komkommer. Hierin zat letterlijk alleen sla, kip, croutons, saus en kaas. Maar evengoed klaag ik niet, want zoals gezegd was het echt wel lekker op smaak allemaal en i love veel dressing.

elseamsee_hoofd
Hand for scale voor deze grote salade

De overkant was ook zeer te spreken over zijn schnitzels, hoewel ze wel een beetje zielig overkwamen bij mijn grote salade. Los gezien was het een prima portie: gewoon 2 kleine schnitzels met frietjes en een salade. Hij was tevreden en dus ik ook 🙂 Voor een toetje was geen plek meer, maar hij nam nog wel even een koffie na. En zo sloten we een hele fijne dag, heel goed af.

elseamsee_hoofd_2.jpg

Oh, dan nog even de afrekening. Vinden wij Hollanders toch altijd prettig om even te weten 😉 Totaal waren we 62 euro kwijt voor twee personen met 1 voorgerecht (gedeeld), 2 hoofdgerechten (kosten ongeveer tussen de 15 en 25 euro), gin tonic, biertje, koffie na en tafelwater. Niet goedkoop ook niet duur. Het zit er een beetje tussenin en dat is net zoals de kwaliteit van het eten: het is gewoon goed, niet spectaculairs, maar helemaal prima. En laten we eerlijk wezen: dat is perfect met zo’n locatie aan het water 🙂

Één puntje van kritiek: de bediening. De volgende keer dat ik hier kom bied ik ze een cursus ‘blijven lachen’ aan. Ik heb zelf in de bediening gewerkt en snap heus dat wanneer je al een tijdje aan het werk bent en je het druk hebt het soms lastig is om altijd te blijven lachen, maar chagrijnig gaan kijken is ook echt niet de oplossing… Gelukkig maakte de gin mij wel aan lachen 😉

Let’s get social!
Volg Elsschrijft ook op Facebook of Instagram (@elsschrijft). Vind ik gezellig 🙂

Wil je samenwerken? Bezoek dan het kopje ‘Contact’ op deze website!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s