Sinds ‘fris de zomer in challange  ben ik mij steeds bewuster geworden van hoe makkelijk er gedronken wordt, en dan met name in de zomer. En dan bedoel ik geen water, want dat moet je natuurlijk goed blijven doen als het warm is, maar alcoholische versnaperingen. Ook bij mij gaat dat snel. Onbewust drink ik hier een gin-tonic op het terras, daar een wijntje bij het eten, of neem in de supermarkt nog snel even wat speciaal biertjes mee, omdat het zulk lekker weer is. Het zijn geen grote hoeveelheden en meestal blijft het bij één of twee drankjes maar toch.. die zwoele zomeravonden vragen om een lekker drankje. En toevallig is dat er vaak één met alcohol, want cola, dat is saai.

Toen ik twee maanden geleden mijn tandvleesoperatie kreeg (ik vertel er hier iets meer over) mocht ik even geen alcohol drinken. Ware het niet dat het mooie weer dan éin-de-lijk naar Nederland was gekomen en ik gewoon op het terras móést zitten. Niet heel vervelend zou je denken, maar wel als je je bedenkt dat voor je gevoel íedereen om je heen een lekker biertje of wijntje besteld en ik aan de fris ‘moest’. Jammer zou je denken, maar geen wereldramp toch Els? Nee, normaliter kan ik daar heel goed tegen, maar niet wanneer het dus niet mag of kan.

Met frisse tegenzin (ha-ha woordgrap) ging ik dus op zoek naar een lekker alcoholvrij, maar toch speciaal alternatief. En dan bedoel ik geen cola, jus d’ orange of ice tea green, maar gewoon écht iets lekkers. Wat denk je? Vette tegenvaller! Mensen, we leven in 2019; het zou toch zo moeten zijn dat er meer leuke, lekkere alcoholvrije alternatieven op de markt zijn? Ik kon het niet geloven, maar het wordt echt weinig aangeboden op de terrassen. Maar het moest toch bestaan? En dus dook ik de supermarkt in om op zoek te gaan. En guess what? Ik kwam een paar fijne drankjes tegen. Dit zijn mijn favorieten:

Fuze tea kamille mango

Tijdens het foodfestival TREK kwam ik met dit drankje in aanraking. Daar stond namelijk een speciale bar met ‘mocktails’, frisdranken of hoe je het wilt noemen. Supergoed initiatief, want hoezo zouden de mensen die geen alcohol drinken geen leuk opgemaakt drankje willen? Nice! Je koopt Fuze tea gewoon in de supermarkt; ik kleine flesjes voor onderweg, of in grotere pakken. Pak er een schijf sinaasappel, een paar ijsblokjes en een rietje bij en schenk het in een groot glas. Niemand die merkt dat dit geen ‘echte’ cocktail is.

Alcoholvrij_fuzetea

Finley – Mojito of Citroen/Vlierbloesem

Finley is een frisdrank merk; ze verkopen ook ‘gewoon’ ginger ale (ook lekker al alcoholvrij drankje btw!), maar om er een leuke ‘mocktail’ van te maken ben ik fan van de ‘Mojito’ of ‘Citroen/Vlierbloesem’ variant. Pak een gin tonic of groot wijn glas. Laad hem vol met ijsblokjes. Voeg voor de mojito munt en limoen toe en voor de citroen variant, munt en citroen. Pak een rietje en enjoy!!

Alcoholvrij_finley_2

Grolsch weizen 0.0

Qua speciaalbier vind ik het lastig om goede vervangers te vinden. Of ze smaken allemaal te waterig, of te slap. Bij uitzondering dronk ik laatst een lekkere, alcoholvrije IPA (want daarin is dat bittertje nog goed na te bootsen) maar je proeft toch dat het alcoholvrij is. Totdat ik deze Grolsch Weizen 0.0 mee naar huis nam. Verklaar mij voor gek, maar ik vind dit dus echt wel naar een witbiertje smaken. Lekker gewerkt Grolsch! Al het goede komt uit Twente natuurlijk 😉

Alcoholvrij_weizen
Met deze blurry foto lijkt het alsof ik alsnog dronken ben.. 😉

Conclusie van dit hele verhaal: er worden steeds meer non-alcoholische drankjes op de markt gebracht, zoals 0,0 bier, maar ook ook nét wat meer speciale frisdranken. En dat vind ik een goede zaak, want er moeten ook alternatieven zijn voor zwangeren, mensen die geen alcohol mogen drinken of de mensen die er bewust voor kiezen dat niet te doen. Maar wat mij betreft the key  in alles? Het leuk opmaken van het drankje. Geef mij een spa rood met citroen in een groot wijnglas met veel ijs en een stampertje en ik ben ook vrij gelukkig 🙂

Let’s get social!
Volg Elsschrijft ook op Facebook of Instagram (@elsschrijft). Vind ik gezellig 🙂

Wil je samenwerken? Bezoek dan het kopje ‘Contact’ op deze website!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s