Hallo’tjes! Het is jullie vast niet ontgaan dat ik mijn vlees/visconsumptie probeer te beperken. Ik eet het niet vaker dan max. 2 á 3 keer per week (denk ik, maar hou het niet bij; de ene week meer, de andere wat minder) en daarmee hoop ik een steentje bij te dragen aan het milieu. Ter vervanging eet ik peulvruchten, noten of zo af en toe koop ik een vleesvervanger. En die laatste verschillen nogal van kwaliteit en smaak. Ik vind bijv. de vegetarisch braadworsten van de vegetarische slager erg lekker, de vega paté van Kips, de vega kroketten en bitterballen van Mora en de vegetarische schnitzels en hamburger van AH. Ik heb al heel wat uit het assortiment getest 😉

flatbread_pulledvegachicken_1

De vegetarische kipstukjes van Vivera waren laatst in de bonus en besloot ze uit te proberen. Een heel bakje vond ik wat veel voor 1 persoon, dus ik gebruikte de helft; de ene keer maakte ik er een salade van met avocado en wasabi-dressing met sweet chilisaus. Ook erg lekker, maar dat recept bewaar ik voor een volgende keer. Dit keer deel ik namelijk het recept wat ik maakte met de andere helft van het bakje en waar ik eigenlijk het hele weekend al naar uitkeek. Een soort vegetarische rol met knoflooksaus. Ultiem comfortfood voor in het weekend. Weinig moeite en toch soort ‘snackbar’ gevoel, maar dan wel zelf gemaakt. Meer wil je niet toch? Dacht ik al, lees maar mee!

Nodig voor 1 persoon: 1 flat bread – half bakje vivera vegetarische kipstukjes – 2 handen gemengde salade – tomaat – halve ui – lekker veel knoflooksaus – taco/fajitakruiden

Pel de halve ui en snijd in halve ringen (de rest van de ui kan je natuurlijk gewoon bewaren voor een ander gerecht morgen, of zo). Snijd ook je tomaat in blokjes. Doe wat olijfolie in een pan en bak daarin de ui lichtjes aan. Voeg na 2 minuten de vega kipstukjes toe. Na 3 minuten bakken ook de halve eetlepel fajita-kruiden met een scheutje water. Laat nog zo’n 5 minuten bakken op middelhoog vuur en draai daarna het vuur uit. Leg je stukjes ‘kip’ op een snijplank, pak twee vorken en trek de stukjes uit elkaar. Dit gaat niet zo makkelijk als bij echte kip, maar het lukt wel. En je vega pulled chicken is ontstaan 🙂

Pak daarna je flatbread en leg hem op een bord. Smeer hem eerst in met knoflooksaus, leg daar vervolgens de salade op samen met de stukjes tomaat. Top af met de pulled ‘chicken’ gebakken ui en zoveel knoflooksaus als je wilt. Vouw het flat bread dicht en klaar! Niet zonder knoeien, maar je kunt eten 😉

Mjam! Lekker, makkelijk en snel. En helemaal niet zo duur. In de bonus kocht ik deze vegastukjes voor zo’n €1.80, wat betekent dat ze normaal iets meer dan €2,- kosten en dat vind ik vrij prima. Dat betaal je ook wel aan kip en dit is een lekker vegetarisch alternatief. Zeker als je zoveel saus gebruikt als ik: proef je er weinig van terug 😉 Verder vond ik deze stukjes goed op smaak te brengen met kruiden en lieten ze zich goed ‘pullen’, wat in dit recept wel belangrijk is. Dus een aanradertje! Ik denk dat ik deze stukjes ook een keer ga gebruiken wanneer ik weer een vegetarische variant van nacho’s maak 😀

Wat is jouw favoriete vleesvervanger? Laat het hieronder weten in de comments 😀

flatbread_pulledvegachicken_2

Let’s get social!
Volg Elsschrijft ook op Facebook of Instagram (@elsschrijft). Vind ik gezellig 🙂

Wil je samenwerken? Bezoek dan het kopje ‘Contact’ op deze website!

2 reacties op ‘Flat bread met pulled ‘chicken’ & knoflooksaus (vegetarisch)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s