Joehoe! Gisteren maakte ik een uitgebreide lunch voor tijdens een bijeenkomst op werk en het mag gezegd worden dames & heren: het was geslaagd. De wraps waarvan ik had gedacht dat ze lekker zouden smaken (maar nog nooit eerder in deze combi at) waren dan ook. Maar hé, vooral met deze wrap kon ik niet fout zitten want alles met truffelmayo is goed als je het mij vraagt. Bijna alles dan. De Oreo brownie die ik ook voor tijdens deze lunch maakte zou ik daar liever niet mee eten…

Enfin! Ik vroeg jullie op instagram (@elsschrijft) of jullie de receptjes van deze zeer makkelijk te maken wraps wilden hebben. 97% stemde ja, dus dat was duidelijk. Volgens zijn er meer truffelmayo liefhebbers in tha house… Goed, komt het recept!

Voor 5 wraps: 5 middelgrote wraps – 200 gram rosbief – potje truffelmayo – halve zak rucola – parmezaanse kaas flakes uit zo’n zakje – 3 grote handjes pittenmix van zonnebloem, pijnboom en pompoen *
* Ik kocht ooit zo’n zakje bij de Action, maar weet dat ze het ook ben Xenos en vast ook bij de grotere supermarkten verkopen.

Zet een (kleine) koekenpan op het vuur, laat warm worden en doe er zonder olie of boter de pittenmix in. Laat deze op middelhoog vuur even roosteren. Hou ze goed in de gaten, ze moeten niet verbranden, alleen een licht kleurtje krijgen. Nu is dat met deze pittenmix lastig te zien, dus als ze licht beginnen te geuren kan je het vuur uitdraaien.

Pak een wrap. Besmeer deze met 1 volle eetlepel truffelmayo. Leg hier wat plakjes rosbief bovenop; let daarbij wel op dat je straks uitkomt met de rest van de wraps en niet nu al je halve pakje rosbief gebruikt #kostbaarspul. Vervolgens leg je hier een plukje rucola bovenop in het midden en verdeel dit in de lengte over de wrap. Bestrooi met parmezaanse kaas en wat van de pittenmix.

Vouw de wrap aan de onderkant voor 1/4e naar binnen en begin met rollen aan één van de andere zijkanten. Helder? 😉 haha dat is mijn manier van rollen van wraps tegenwoordig en na járenlang experimenteren is dit voor mij de beste uitkomst. Maar wie weet heb jij een veel betere manier; laat het hieronder dan even weten 😉 Herhaal deze stappen bij de andere vier wraps en klaar!

Grappig, één van de weinige recepten met vlees op mijn site. En dit is precies zo’n reden waar ik graag een uitzondering voor maak en geen 100% vega wil worden; man wat heerlijk.

Trouwens, deze wraps zijn ook ideaal om in een beetje aluminiumfolie te verpakken of in je broodtrommel te gooien en mee te nemen voor onderweg. Tijdens de lunch op je werk, naar school of mee naar het park. Chill!

Ps. Ik maakte nog een andere soort wraps; een vega/vegan variant met hummus, spinazie en kikkererwten. Dit recept komt volgende week online! 🙂

wraps_rosbief

 

wraps_alles

Let’s get social!
Volg Elsschrijft ook op Facebook of Instagram (@elsschrijft). Vind ik gezellig 🙂

Wil je samenwerken? Bezoek dan het kopje ‘Contact’ op deze website!

Een reactie op “Wraps met rosbief, rucola, truffelmayo, parmezaanse kaas en pittenmix

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s