Hallootjes! Ik ga even wat persoonlijks met jullie delen: ik ben echt een sucker voor aanbiedingen. Steeds als de Tony’s, Handsoffmychocolate of Johnny Doodle in de aanbieding is koop ik weer een nieuwe reep. Zelfde geldt voor Ben & Jerry’s overigens. En voor koffie. En voor chips. Maar laten we het voor vandaag even bij het onderwerp houden: chocolade. Je leest dit recept en denkt waarschijnlijk: dit moet ik ook hebben. Denk je dat niet, dan ben jij waarschijnlijk één van de weinige personen die een hekel heeft aan chocolade. Of erger: Oreo’s. Ik maak geen grappen hoor, ik ken ze. Het minuscule deel van de bevolking die Oreo’s niet lekker vindt (ik noem verder geen namen Lisa). Er zullen vast ook mensen bestaan die geen chocolade lusten, maar hen probeer ik uit mijn kringen te houden. Dat soort negativiteit ga ik echt slecht op.. Oké, genoeg dramatisch gedoe en gezeur, kom maar op met dat recept!

Nodig voor een bakvorm van 18×18 cm (gebruik gerust een wat grotere vorm als je dit formaat niet hebt. Mijn brownie werd behoorlijk hoog. Precies hoe ik het leuk vind, maar kleiner kan dus ook)
– 200 gram lichte basterdsuiker
– 160 gram zelfrijzend bakmeel
– 4 eieren
– 9 peanutbutter Oreo’s **
– Left-over chocolade met pindakaas-smaak/toevoegingen * (zo’n 150 gram bij elkaar)
– 100 gram (extra) pure chocolade in stukken

*Ik had nog pindakaas-paaseitjes en een chocoladereep met pindakaas.. Jep, deze lagen echt nog achter in mijn kast… zei toch; sucker voor aanbiedingen.
** kocht ik bij Xenos maar volgens mij ook bij supermarkten en anders zeker bij de Jamin verkrijgbaar

Oreo_brownies_1
Zo gaat die de oven in! Het is duidelijk dat ik twee oreo’s tekort kwam. Geeeen idee waar die waren gebleven #inmijnmaag

Verwarm je oven voor op 160 graden. Smelt alle chocolade in een pannetje. Als je er eentje met een dikke bodem gebruikt, bijvoorbeeld een steelpannetje, dan hoef je het niet per sé au bain marie te smelten. Ondertussen klop je in een kom de eieren met de basterdsuiker luchtig. Wanneer er luchtbelletjes ontstaan is het luchtig genoeg en voeg je ook het zelfrijzend bakmeel toe. Wanneer je alles goed gemengd hebt (doe dit met een spatel of nog steeds met je mixer als dit lukt) schep je ook de gesmolten chocolade er doorheen.

Pak je bakvorm, bekleed deze met bakpapier en schenk je chocolademengsel in de vorm. Druk de oreo’s zachtjes in de mix, in 3 rijtjes van 3 stuks onder elkaar. Zet in de oven voor zo’n 20 minuten. Dan is brownie precies zoals ik dat lekker vind: nog een beetje zacht en moist (ranzig woord is dat trouwens, maar je snapt wat ik bedoel toch?). Hou je juist wel van een goed gebakken brownie, dan kan je hem nog zo’n 5 tot 10 minuten langer laten zitten. Check even tussendoor hoe hard het gaat. Klaar!

Om het helemaal geweldig te maken kun je er aan het eind nog een pindakaas-swirl overheen drizzelen. Wel als de brownie wat afgekoeld is natuurlijk. Of pinda’s of andere noten toevoegen aan de browniemix? Lijkt me ook vet heerlijk! Ohh of met een bolletje vanille ijs als de brownie nog warm is ❤ Jezus, krijg altijd pas dit soort goede ideeën als ik het allang gemaakt heb en dus op is, haha!

Deze brownie was in ieder geval heerlijk, lekker zacht, en machtig. Precies hoe een brownie hoort te zijn. Mjam! Wat is jouw favo brownie recept?

Oreo_brownies_2
En zo de oven uit 🙂

Let’s get social!
Volg Elsschrijft ook op Facebook of Instagram (@elsschrijft). Vind ik gezellig 🙂

Wil je samenwerken? Bezoek dan het kopje ‘Contact’ op deze website!

 

Een reactie op “Oreo brownies met pindakaas <3

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s