Hallo daar! Het is duidelijk de week voor kerst. Over precies een week zit ik aan het kerstdiner met mijn familie in het westen van het land! En dat het bijna zover is mogen we duidelijk merken: de reclames van zowel kerstcadeau’s als kerstrecepten zijn op het moment o-ver-al. Misschien wordt je er moe van, misschien ook niet.

Ik ga jullie in ieder geval inspireren met een recept voor een kerstdessert. Zoals jullie van mij gewend zijn is het wederom súper makkelijk, snel én, niet geheel onbelangrijk, lekker. Mjam. Is het beter dan deze limoncello semifreddo van vorig jaar? Nee. Maar het is wel erg lekker. Niets kan gewoon toppen aan die limoncello semifreddo. En omdat ik niet ieder jaar hetzelfde recept wil blijven delen, kom ik nu met deze vervanger. Zoals gezegd erg makkelijk, en ook nog eens erg goedkoop. En ook heel fijn als je zoals wij een eindje moeten reizen. Je neemt de ingrediënten zo mee en flanst het ter plekke in elkaar. Top! Klaar voor het recept? Let’s go!

kerst_dessert_etonmess_1

Voor 4 personen: 500 gram kant-en-klare opgeklopte slagroom – 50 ml limoncello – 100 gram kerstschuimpjes + 4 voor garnering – 250 gram rood fruit
Ik kocht al deze ingrediënten kant-en-klaar. Je kunt de merengue (schuimpjes) natuurlijk ook heel goed zelf maken, maar dat vraagt ook wat meer tijd. Ook de slagroom kun je natuurlijk zelf opkloppen. Koop in dat geval 200 ml verse slagroom en gebruik 20 gram suiker. Voeg de limoncello bij het opkloppen toe. Waarschijnlijk wordt je Eton moss dan wat steviger als die van mij. Kies je voor bevroren rood fruit? Laat deze dan eerst een half uur voor de tijd ontdooien.

kerst_dessert_etonmess_3

Doe de opgeklopte slagroom in een kom. Meng het rood fruit hier doorheen, samen met de limoncello. Verkruimel de kerstkransjes en schep deze door het slagroommengsel. Pak 4 leuke glazen of bakjes en verdeel het eton mess mengsel hier over. Garneer met het achtergehouden kerstschuimpje en eventueel wat rood fruit en eetbare zilveren pareltjes. Smakelijk!

Dat was wel heul gemakkelijk, niet? Ik hoop dat je hiervan net zo gaat genieten als ik heb gedaan, en toen was het nog niet eens echt kerst 😉 Ook hoop ik dat je hele fijne feestdagen gaat hebben. Ga er lekker op jouw manier van genieten: druk of juist relaxt, met veel of weinig familie, vrienden of juist niet. Iedereen viert kerst op zijn/haar manier: ik hoop dat je fijne dagen hebt!

OH, en ben je nog op zoek naar last minute recepten voor een makkelijk voor- of hoofdgerecht? Dan zijn deze burrata met gemarineerde tomaatjes of dit kalfsvlees met parmaham en salie in marsalasaus misschien nog iets voor je

Liefs,
Els

kerst_dessert_etonmess_2

 

Let’s get social!
Volg Elsschrijft ook op Facebook of Instagram (@elsschrijft). Vind ik gezellig 🙂

Wil je samenwerken? Bezoek dan het kopje ‘Contact’ op deze website!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s