Hallo daar! Jullie kennen mij ondertussen en weten dat ik van makkelijk en snel houd. Niet te moeilijk, niet te veel ingrediënten, maar wel lekker. Dan kom ik al vaak op een pastaa’tje uit, want Italiaans is vaak lekker in zijn eenvoud.

Nu zijn simpele maaltijden de laatste tijd een prio voor ons. We zitten namelijk midden in de verbouwing van ons zojuist gekochte jaren 30 huis. Volg me ook op instagram (@elsschrijft) als je dit proces van dichtbij wilt volgen.

Ik heb al veel ‘makkelijk, maar lekker’ recepten op mijn site staan, en hier is er nog zo ééntje die daar heel goed bij past. Een verse pasta pesto met een lekkere mozzarella en wat tomaatjes. Beter krijg je het niet hoor. Lekker vullend zodat je nog even door kunt klussen, en zo snel klaar, dat je er een niet al te lange pauze voor hoeft te houden. Uitgebreid koken doen we later wel weer 😉 Klaar voor een rete lekker, maar super snel en simpel maaltijd? Let’s pasta!

Voor 2 personen: 1 bak verse spaghetti basilicum (AH) – 1 bakje verse groene pesto – 1 bakje cherrytomaatjes – 1 bol buffelmozzarella
Tip: Wacht even tot die pasta’s weer 1+1 gratis zijn bij de Albert Heijn. Zijn ze geregeld en dat scheelt je toch weer een hoop.

pasta_pesto_vers

Snijd de cherrytomaatjes in kwartjes, kruid ze met wat peper en zout. Zet een pan met water op het vuur en wacht tot het kookt. Voeg dan de verse pasta toe (deze hoeft maar 2 minuten te koken, chill!), en kook deze zoals op de verpakking staat. Giet daarna af, maar bewaar een klein beetje van het kookvocht in de pan. Laat de pasta in de pan zitten, voeg het potje pesto toe, roer goed door en dat is klaar!

Verdeel de pasta pesto over 2 diepe borden, garneer met de cherrytomaatjes en de buffelmozzarella. Voor die laatste gebruik je een halve bol pp en verscheur je een beetje boven de pasta. Wauw, het is echt al klaar. Smullen! Wat is jouw favoriete mega easy en snelle receptje? Geef me inspiratie; heb ik nodig de aankomende klus-tijd :D!

Ps. Normaal ga ik vaak van goedkope ingrediënten uit, maar deze keer niet want dat doet echt afbreuk aan de smaak. Skere mozzarella kopen is in deze geen optie (tenzij je een prutmaaltijd wilt); gewoon voor buffelmozzarella of burrata gaan lieve mensen 🙂

Wil je meer zien uit mijn dagelijkse leven, lekkere recepten of reviews van leuke tentjes in Twente? Volg mij dan ook op instagram (@elsschrijft)!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s