Hallo daar! Laats maakte ik een recept wat voor mijn doen wat langer duurde dan normaal. Natuurlijk stond ik niet zelf een uur achter het fornuis (hallóhoo, het is wel gewoon een random woensdag), maar liet ik de oven het werk doen.

Ergens kwam ik ooit een recept tegen van gevulde zoete aardappelen, maar dan gewoon met avocado en tomaat. Oorspronkelijk had ik vanavond zin in nacho’s, maar besloot de vulling te gebruiken voor deze gevulde zoete aardappelen. Of dat goed uitpakte? Dat lees je hieronder!

Voor 2 personen: 1 bak vegetarisch (rul)gehakt – 4 (kleine) zoete aardappelen * – 2 tomaten – 1 rode paprika – 60 gram zwarte bonen – 100 gram mais – 1 teen knoflook – 1 ui – taco/burrito/fajita kruiden – 3 grote eetlepels tacosaus (hot) – 2 plakjes cheddar kaas – crème fraiche
Je kunt ook 2 grote zoete aardappelen gebruiken; dus 1 per persoon. Ik had een zak waar alleen kleintjes in zaten dus deed er 2 per persoon.

gevulde_zoete_aardappel_1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de zoete aardappelen schoon en prik er gaatjes in met een vork. Wikkel ze in aluminiumfolie en leg ze voor 40 minuten in de oven.

Ondertussen kun je alvast de vulling maken. Snipper de ui en pel de teen knoflook. Verwarm een flinke scheut olie in een koeken- of wokpan en bak daarin de ui samen met de knoflook op middelhoog vuur. Snijd de paprika en tomaat in kleine blokjes en voeg toe aan de pan. Bak samen voor zo’n 5 minuten. Voeg daarna het vegetarische gehakt toe samen met 1/3 zakje mexicaanse kruiden. Roer goed door, bak voor zo’n 2 minuten en voeg vervolgens de tacosaus toe. Laat de bonen en mais uitlekken en voeg deze ook toe aan de pan. Draai het vuur laag en laat de vulling pruttelen.

Wanneer je zoete aardappelen 40 minuten in de oven hebben gezet, check je of ze zacht genoeg zijn om door te snijden. Dit moet vrij makkelijk gaan; bij mij gleed het mes er doorheen en dat lag niet aan het feit dat ik mijn messen goed scherp had. Nee de aardappelen waren perfect zacht; net als een normale gepofte aardappel.

Zijn de aardappelen doormidden, maar niet helemaal tot de bodem. Verdeel het gehakt mengsel over de zoete aardappelen. Houd je wat over? Dat is niet erg, serveer je er straks gewoon lekker los bij. Verscheur de plakjes cheddar boven de gevulde zoete aardappelen en zet ze voor nog zo’n 5 minuten terug in de oven.

Haal de aardappelen er na 5 minuten weer uit en serveer met een dot creme fraich; smakelijk!

MJAM, echt een aanrader dit recept als je van zoete aardappelen houdt! Toegegeven; ik had wat meer tijd ingecalculeerd om te koken, dus dat gaf wat meer rust. Normaal ben ik van de recepten waar ik niet op hoef te wachten #mevrouwongeduld en die snel klaar zijn, maar nu was ik voorbereid dat ik even moest wachten. En dit was het wachten waard hoor 🙂

Wil je meer zien uit mijn dagelijkse leven, lekkere recepten of reviews van leuke tentjes in Twente? Volg mij dan ook op instagram (@elsschrijft). Zo blijven we in contact 🙂 !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s