Hee jij! Weet je nog over mijn samenwerking met Peter’s Farm van afgelopen kerst? Deze maand mag ik opnieuw een recept voor hun bedenken en daar ben ik heel blij mee! Waarom? Omdat Peter’s Farm werkt met topkwaliteit vlees én veel aandacht besteed aan dierenwelzijn én transparantie in hun bedrijf. Wist je bijvoorbeeld dat de kalveren op de boerderij een skippybal hebben om mee te spelen. Hoe leuk is dat? Ook kun je via hun website met de webcam in de stal meekijken. Een teken van vertrouwen en eerlijkheid naar de klant toe. Vind ik leuk!

Ook dit keer hoefde ik niet zo lang na te denken over wat ik graag zou willen maken. Ik herinner mij namelijk een heel lekker, licht recept wat ik in de zomer ook wel eens eet. Met entrecote. En ik bedacht me dat dat kan ook erg goed met kalfsentrecote. En dus vroeg ik daar naar bij Peter’s Farm.

De mensen van Peter’s Farm zijn kenners op het gebied van kalfsvlees en raadde mij aan geen entrecote maar korte lende te gebruiken. Een lekker mals en een perfect stukje van het kalf om in dit recept te gebruiken. Het lijkt veel op entrecote, zeker omdat er een duidelijke, stevige vetrand aanwezig was. Ik laat mij graag informeren door kenners op het gebied van vlees (dan ben ik namelijk niet), en dus nam ik hun aanbod graag aan. 

Om dit gerecht iets meer body te geven en te zorgen dat het iets meer vult, serveerde ik het met een vers afgebakken ciabatta. Je wilt immers niet dat je snel weer trek krijgt en alsnog een zak chips leeg moet eten vanavond. Heb je geen zin in brood, serveer het gerecht dan met aardappeltjes uit de oven. Ook heel lekker.

Petersfarm_tagliata_feb_2

Goed genoeg gepraat, door naar het recept!

Nodig voor 2 personen: 2 stukken (kalfs)entrecote, van goede kwaliteit zoals van Peter’s Farm, ongeveer 150 gram per stuk – 40 gram rucola – 125 gram cherrytomaatjes – 2 handen parmezaanse kaas flakes – 50 ml balsamico-stroop * – 25 gram roomboter – half ciabatta brood
* ik kocht deze siroop kant-en-klaar, maar je kunt het ook zelf maken door balsamicoazijn te mengen met suiker. Gebruik dan de verhouding 2/3e azijn, 1/3e suiker

Laat de entrecote op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 200 graden en bak het brood af.

Dep de entrecotes droog, doe de roomboter in een koekenpan, laat goed warm worden en bak hierin de entrecotes op hoog vuur. Hoe lang je bakt hangt af van hoe rood je je vlees wilt hebben. Ik wilde voor deze tagliata graag rood, dus ik bakte 1-2 minuten aan 1 kant, keerde toen om en bakte daarna weer 1-2 minuten. Let er daarbij wel op dat dit kalfsvlees is; dat heeft een andere kleur en zal nooit zo rood worden als een runderbiefstuk; eerder roze. Voor medium doe je hetzelfde, alleen bak je langer: 2-3 minuten per kant. Doorbakken kan natuurlijk ook, maar vind ik zelf minder lekker, zeker bij dit gerecht. Wil je dit toch graag, bak dan 4 tot 5 minuten per kant. Gebruik voor het keren liever een tang dan een vork. Wanneer je namelijk met een vork in het vlees prikt verliest het zijn vleessappen en wordt het vlees minder mals. Dat is is wat je echt wilt voorkomen, zeker bij een zo’n kwalitatief goed stuk vlees.

Wanneer je je vlees hebt gebakken op de manier zoals jij het graag wilt, leg het dan nog even in een stuk aluminiumfolie. Dan kan het rusten en nagaren. De vleessappen verdelen zich nu over het vlees, zodat het minder vocht verliest bij het aansnijden.

Tijdens dit na-garen maak je de simpele salade. Snijd hiervoor de cherrytomaatjes doormidden. Leg op ieder bord een hand rucola en verdeel de tomaten erover. Garneer met de balsamicosiroop.

Pak je stuk vlees na 5 minuten uit het aluminiumfolie en snijd hier dunne plakken van. Verdeel ze over de salade en top af met een flinke hand parmezaan. Eet smakelijk!

Petersfarm_tagliata_feb_1

Ps. Ik krijg bij het zien van deze foto automatisch echt zin in de zomer. Hallo lekkere salades, barbecues en lange warme zomeravonden. Ik ben er klaar voor! Jij ook?

Pps. Je kunt dit recept én de meest heerlijke andere recepten met eerlijk kalfsvlees ook terug hierrr terug vinden.

Wil je meer zien uit mijn dagelijkse leven, lekkere recepten of reviews van leuke tentjes in Twente? Volg mij dan ook op instagram (@elsschrijft). Zo blijven we in contact 🙂 !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s