Joehoe leuke mensen!

I’m back! Zo dat heeft me even een tijdje geduurd, maar ik ben er weer. Jeej! Voor wie mij volgt op instagram is dit geen onbekend verhaal, maar ik heb op 30 december met mijn vriend een huis gekocht en bijna exact 4 maanden verder gingen we over. Een hele verbouwing: zo ver dat het huis echt alleen nog maar op zand en stenen stond, maar  hé hebben we best snel gedaan.

En, lieve mensen, een nieuwe keuken! Mijn vriend en ik houden er beide van om te koken en dit moest wel een fijne plek worden. Groot is ‘ie niet, maar een pronkstukje is ie ze-ker. Wat ben ik er blij mee! En het geeft me zoveel nieuwe energie om lekkere recepten te maken. We hebben namelijk ein-de-lijk een volwassen oven. Járen hebben we beide een combi-magnetron als oven gebruikt. En nu is het grote feest dan eindelijk daar: een grotere combi-stoomoven van Siemens. Mooi ding. En dus ging ik direct aan de bak en heb ik meteen een aantal recepten voor jullie: van deze granola, tot plaattaart, tot arretjescake; het komt allemaal voorbij.

Vraagje tussendoor: zouden jullie het ook leuk vinden om meer recepten uit de stoomoven te zien? Ik vind ze namelijk vrij weinig op internet te vinden… Misschien is er geen behoefte aan, maar dat kan ik bijna niet geloven, want wij zijn zeker niet de enige met een stoomoven in huis. Let me know!

Goed over naar dit recept. Rete makkelijk en je huis gaat er ultiem lekker van ruiken. Een hele tijd heb ik niets van kwart/yoghurt moeten hebben in de ochtend, maar sinds ik deze granola met pure chocolade maak wil ik het iedere ochtend wel eten. Mjam! Wel uiteraard met de pure chocolade, want die moet ik echt hebben bij het ontbijt. Is het niet in de yoghurt, dan wel op een boterham of een cracker in de vorm van XL-hagel of XL-vlokken ❤ Dus, klaar voor het recept? Het is allemaal een beetje op de gok, want ik deed maar wat, maar pakte goed uit dus bij jou vast ook. Let’s go!

Nodig voor 1 pot (jampot grote)*: 60 gram havervlokken ** – 75 gram gemengde noten, ongezouten – 50 gram pure chocolade – 1 eetlepel kaneel – 1 eetlepel zonnebloemolie – 1 eetlepel honing – halve theelepel vanilleextract
* Je kunt uiteraard meer maken, verdubbel gewoon de ingrediënten
** Ik gebruikte eigenlijk havermout, maar denk dat havervlokken lekkerder zijn, want groter en knapperiger

Noten_granola1

Verwarm de oven voor op 160 graden hete lucht. Pak een bakplaat en bekleed met bakpapier. Hak de noten en de pure chocolade. Zet de chocolade aan de kant. Pak een mengkom en doe daar de havermout in, samen met de gehakte noten, een snufje zout en het kaneel.

Pak een steelpannetje en doe daarin de olie, het vanilleextract en de honing. Roer door met een lepel. Voeg dit toe aan de mengkom met havermout en noten. Roer alles goed door elkaar en zet voor zo’n 20 minuten in de oven. Schep na zo’n 10 minuten een keer door met een lepel. Klaar :D! Laat afkoelen en voeg als het volledig afgekoeld is de pure chocolade toe.

Ging makkelijke he? En snel te maken! Wat mij ook nog lekker lijkt zijn van die stukjes gedroogde banaan er doorheen. Dat doe ik de volgende keer. Of kokossnippers. Zoveel opties, love it!

Wil je meer zien uit mijn dagelijkse leven, lekkere recepten of reviews van leuke tentjes in Twente? Volg mij dan ook op instagram (@elsschrijft)!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s