Hoi leuke mensen! Het kan jullie niet ontgaan zijn dat ik onlangs een huis verbouwd heb met mijn vriend. Na 4 maanden bloed, zweet en heel wat tranen zijn we dan ein-de-lijk over. Met nog een miljoen klussen te doen, maar doen we vanaf nu wat rustiger aan. Ook wel fijn 🙂

In deze gekke periode van Corona-maatregelen, zit een housewarmingsborrel er dus (nog) niet in. Maar ik wilde wel iets doen voor de buren. We hadden uiteraard al meerdere malen kennisgemaakt en op de eerste dag dat we de sleutel hadden ook al iets lekkers langsgebracht. Toch ging ik dat nog een keer doen. Want we waren nu officieel buren en wie houdt er niet van iets lekkers bij de koffie? Zo gezegd, zo gedaan.

Ik had dat weekend alleen weinig tijd, dus ik wilde een super simpel recept. En dus kwam ik op arretjescake uit. Want my god wat is dat spul lekker. En zó makkelijk om te maken. Echt ik denk dat ik in 10 minuten klaar was. Inclusief spullen pakken. Dus klaar voor het recept? Het is vanaf nu in een kwartier klaar.

Máár, en ja die is er wel, je moet wel even geduld hebben, omdat het 4 uur in de koelkast moet. Dat geduld moet je misschien even opbrengen, maar als je dit proeft weet je dat het dat allemaal waard is geweest 😀

Klaar voor het recept? Let’s go!

Voor 8/10 repen: 150 gram pure chocolade – 100 gram ongezouten roomboter – 100 gram maria biscuits – 50 gram cacaopoeder – 60 gram donkere basterdsuiker – sprinkels naar wens – 3 handen maltesers

Pak een steelpannetje, breek de pure chocolade in stukken en smelt samen met de boter op middelhoog vuur. Blijf goed roeren in het pannetje. Weeg tussendoor het cacaopoeder en het suiker af.

Is de chocolade volledig gesmolten met de boter? Mooi! Dan kun je het cacaopoeder en de suiker toevoegen. Roer even door, zodat deze ingrediënten opgenomen zijn en verkruimel dan de maria biscuits boven het chocolademengsel. Het is niet erg als sommige stukken wat groter zijn dan andere; dat is juist lekker straks. Voeg ook 2 handen maltesers toe. Roer alles in de pan goed door en zet het vuur uit.

Pak een brownie of cakevorm, bekleed deze met bakpapier en doe het mengsel in de vorm. Druk een beetje aan met de bovenkant van de spatel en strooi over de bovenkant de sprinkels. Snijd de laatste maltesers door de helft en leg deze ook op de bovenkant. Druk ze een beetje aan en… klaar!

Nu komt het moeilijkste deel: wachten! Zet de vorm voor 4 uur in de koelkast en eet smakelijk straks!

20200505_123430

20200505_181028

Ik maakte dit in een brownievorm dus de arretjescake bleef behoorlijk laag, waardoor ze eerder op repen lijken. Ook leuk, maar wil je nu liever de ‘echte’ cakevorm die arretjescake normaal heeft? Pak dan een kleine cakevorm of verdubbel het recept als je alleen een grote cakevorm hebt. Dan kun je nog wel een week lang van deze arretjescake eten. Mét je familie 😉

Ps. Omdat dit recept zo’n succes was maakte ik dit hapje een week later ook voor de babyshower van een vriendin van mij. Gewoon de sprinkels vervangen voor roze/blauw muisjes of laat het gewoon bij vrolijke sprinkels. En ik maakte ze in blauw en roze cupcakevormpjes waardoor ze lekker behapbaar bleven. Ook leuk 😀

Wil je meer zien uit mijn dagelijkse leven, lekkere recepten of reviews van leuke tentjes in Twente? Volg mij dan ook op instagram (@elsschrijft)!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s