Hoi! Door alle Corona-maatregelen ben ik al 7 weken thuis aan het werk. Dat heeft zijn mindere kant, maar ik heb geen reistijd meer en dat vind ik wel echt een voordeel. Als de werkdag voorbij is zou ik direct met het avondeten kunnen beginnen.

Maar op de één of ander manier krijg ik dat lang niet altijd voor elkaar. Want, thuiswerken of niet; in veel huishoudens lijkt gebrek aan tijd om het avondeten te bereiden een bekend fenomeen. Daarom vandaag een recept wat a). makkelijk, b). lekker en c). vegetarisch is. Want het is vandaag #vegamaandag.

Toen ik ooit begon het eten van minder vlees was vegamaandag de standaard ‘vega-dag’. Momenteel kan ik mezelf een fanatieke flexitariër noemen (ik eet nog steeds vlees of vis, maar gematigd), maar vega-maandag is er desondanks altijd in gebleven. Lekker duidelijk zo in het begin van de week. Vorige week maakte ik dit recept en het pakte zo goed uit, dat ik het vandaag met jullie deel. Geniet ervan!

Nodig voor 4 personen: 8 plakjes bladerdeeg – 2 eetlepels groene pesto – 3 eetlepels creme fraiche – 1 courgette – 1 gele of rode paprika – 1 ui – cherrytomaatjes* – Parmezaanse kaas

*Hoeveelheid naar wens

Haal het bladerdeeg tijdig uit de vriezer (tip: doe het in je koffie- of lunchpauze) en leg er eventueel een natte theedoek overheen om te voorkomen dat ze uitdrogen. Laat ze ontdooien tot gebruik.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pak een bakplaat en bedek deze met de plakjes bladerdeeg zodat je 1 grote plak krijgt. Prik er met een vork wat gaatjes in en zet de bakplaat met bladerdeeg voor zo’n 10 minuten in de oven.

Meng ondertussen de pesto met de creme fraiche en zet het even aan de kant. Snijd de courgette in dunne ronde plakken en de paprika in reepjes. Snipper de ui. Doe wat olijfolie in een koekenpan en bak hierin eerst de ui en voeg vervolgens de courgette en paprika toe. Bak dit voor zo’n 5 minuten en kruid met wat peper & zout.

Haal het bladerdeeg uit de oven en besmeer met de pestosaus. Leg hier bovenop de gebakken groente. Zet de bakplaat weer terug in de oven en bak de rest voor 20 minuten af. Snijd ondertussen de cherrytomaten in halfjes. De laatste 5 minuten leg je deze, samen met de Parmezaanse kaas, op de plaattaart in de oven en bak het mee. Eet smakelijk!

plaattaart

Je kunt deze plaattaart eventueel serveren met wat extra pesto en een groene salade.

Ps. Je kunt het jezelf nog makkelijker maken door zo’n rol bladerdeeg te kopen. Perfect van formaat en past precies op de bakplaat. Zo’n bladerdeegrol vind je in het koelschap van de supermarkt.

Wil je meer zien uit mijn dagelijkse leven, lekkere recepten of reviews van leuke tentjes in Twente? Volg mij dan ook op instagram (@elsschrijft)!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s