Hee jij! Vanavond geef ik een etentje voor vriendinnen en ik weet nú al dat er HEER-LIJK schepsel op tafel komt. Hoe ik dat nu al kan weten? Het kan zijn dat ik misschien heel stiekem al een stukje voor-geproefd heb. Já, je moet natuurlijk wel weten wat je serveert en dit recept was een probeersel.

Al een tijdje terug deelde ik met jullie dit recept voor deze geweldige bokkenpootjes taart. Ik kreeg hier zoveel leuke reacties op van mensen die hem ook maakten en hem zo lekker vonden. Nou, ik ben het helemaal met jullie eens 😉 Zo ook mijn collega Martine, die mij liet weten dat zij een nog simpelere variant voor het maken van een bokkenpootjestaart kent. Nou, dat laat ik natuurlijk niet langs me heen gaan, want ik ben altijd fan van simpel #hoemakkelijkerhoebeter. Dus toen zij mij vertelde over dit recept, met maar drie, inderdaad; je leest het goed één, twee, DRIE, ingrediënten, moest ik dat wel uitproberen. Kon het met nog minder ingrediënten, nog steeds heel lekker zijn? Let’s try!

Nodig voor 1 grote cakevorm*: 250 ml slagroom – 2 pakken bokkenpootjes – 3 grote eetlepels kristalsuiker – Eventueel 4e ingrediënt: theelepel vanille-extract

*Ik gebruikte een vorm van 30cm lang, maar je kunt gerust ook 24/26 cm gebruiken. Dan wordt de taart wat hoger.

Bekleed je cakeform met (vershoud)folie. Daardoor kan je de bokkenpootjes-ijstaart straks makkelijk uit de vorm halen. Bekleed ruim met folie, zo dat het over de randen heen hangt. Splits de bokkenpootjes (haal dus de aan elkaar geplakte ovalen schijfjes van elkaar af) en beleg daarmee zowel de bodem als de randen van je cakevorm. Bewaar enkele helften voor het afdekken van de bovenkant aan het einde.

bokkenpootjes_ijstaart_bereiding

Klopt de slagroom stijf met de suiker. Wanneer je helemaal los gaat en de grote stap hebt gezet om het 4e ingrediënt toe te willen voegen (zoals ik dat deed) dan voeg je die tijdens het kloppen van de slagroom toe. Vanille geeft net wat extra smaak, maar het is zeker geen must voor dit toetje.

Hak de helft van de overgebleven bokkenpootjes in stukjes en meng deze door de slagroom. Giet de slagroom in je cakevorm en dek de taart af met de overige helften bokkenpootjes. Bijna klaar! Je hoeft nu alleen nog maar de folie die over de randen hangt ‘terug te klappen’ over de taart, zodat je taartje straks mooi bedekt in de vriezer ligt. Done! Zet hem nu voor minimaal 4 uur, maar beter een nacht in de vriezer. Klaar! 😀 Voor het serveren snijd je twee (of één maar meer is beter in dit geval) plakjes af en verkruimel je nog wat bokkenpootjes over de plakken heen. Gesmolten chocolade, een bolletje vanilleijs en/of wat geroosterd amandel-schaafsel lijken mij ook een fijne toevoeging.

bokkenpootjes_ijstaart_bereiding_2

Ik zei toch dat dit makkelijk was en oh oh, wat lekker 🙂 Hier maak je mensen gelukkig mee hoor. Ook leuk voor op een verjaardag of gewoon voor op een zondag wanneer er visite komt. Super makkelijk om ooit te maken en in de vriezer te laten staan, totdat je hem wilt gebruiken. Altijd fijn; zo’n heerlijke taart als back-up 😉 Dus, ik zou zeggen, vlieg naar de supermarkt, haal de ingrediënten en maak dit goddelijke schepsel. Bedank mij, of beter gezegd: bedank Martine later maar 🙂

bokkenpootjes_ijstaart_3.jpg.jpeg

bokkenpootjes_ijstaart_2.jpg

Let’s get social!
Zullen we in contact blijven via Facebook of Instagram (@elsschrijft) ? Vind ik gezellig 🙂

 

6 reacties op ‘Bokkenpootjes ijstaart met maar 3 ingrediënten!

    1. Hoi Tanja! Dat heb ik zelf nog niet geprobeerd, maar ik denk dat dat wel zou moeten kunnen. Misschien kun je de slagroom dan wel helemaal achterwege laten. Het ijs even buiten de vriezer zacht laten worden (Niet volledig ontdooien) de verbrokkelde bokkenpootjes erdoor roeren en dat in het cakeblik storten.. Benieuwd of het werkt!

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s