Dag leuke mensen!

Het is een tijdje stil geweest vanuit mijn kant, maar vandaag neem ik jullie weer mee in een hotspot review! En een hele leuke kan ik je alvast vertellen.. Of nouja leuke.. vooral hele lekkere 😀 Klaar voor om een nieuw pareltje in Enschede te ontdekken? Let’s go!

Dat ik niet vies ben (understatement) van een beetje hummus en andere Libanese dips op zijn tijd is niet geheel onbekend. Sterker nog: een aantal van mijn ex-collega’s tagden mijn geregeld op Facebook (ik noem geen namen Merle en Isha 😉 ) over hummus-café’s die in de Randstad openden of hummus-kookboeken en festivals. Één en al liefde voor hummus. Maar naast hummus ontdekte ik de afgelopen jaren ook veel andere goddelijke smeerseltjes: muhammara, baba ganoush en  Labneh. Als het maar een voor ons Nederlanders niet uit te spreken naam heeft en ik vind het lekker 😉 Nee, dat laatste ben ik nog geen ster in geworden, maar dat ik het lekker vind weet ik voor de volle 100%.

Zo twijfelde ik ook geen seconde aan mijn bezoekje aan Mazza. Onlangs had ik het TLV kookboek mijzelf cadeau gedaan en daar staat goddelijke recepten in, o.a. voor bovenstaande smeersel en nog veel meer Libanees (en omstreken) streetfood. Ik had intense cravings gekregen naar flat bread met smeersels, kebabs en salades met granaatappel. Kom maar op! Nu nog hopen dat dit bezoekje niet enorm tegen ging vallen door al die hoge verwachtingen.

Mazza zit gevestigd in het centrum van Enschede en maakt het daarom een perfecte uitvalsbasis om na een dagje shoppen uit te puffen of juist voorafgaand aan je avondje uit hier een bodem te leggen. Mazza is, zoals ze zelf zeggen, ‘het Arabische equivalent van de Spaanse tapas, de Italiaanse antipasti of de Griekse mezedes. Zowel koud als warm zijn deze gerechtjes te combineren’. Klinkt vet goed toch? Tenminste, in mijn oren wel.

De menukaart geeft al deze warme en koude gerechten weer; veel keuze en dat maakt het voor mij vaak niet beter. Ik wilde alles. Sowieso die koude dips en flat bread, maar ook de fattoush (arabische salade met gefrituurde reepjes flatbread en granaatappel-dressing) en de falafel. MJAM! Zin in. En dus kozen we voor het mazza-menu. Een combi van 4 koude en 4 warme voorgerechten, aangevuld met 2 salades. De chef selecteert ze voor je, en dat vind ik altijd wel leuk. Zo weet je dat je in ieder geval iets krijgt waar hij/zij goed in is. Tenminste, dat hoop je dan maar..

Terwijl wij aan het wachten waren op ons eten, keken we vanuit onze plek zo de keuken in. Een leuke open keuken, waarin een gigantisch fornuis staat te pronken. Op de achtergrond een Arabisch muziekje, een Libanese rode wijn voor mijn neus en ik waan me met mijn ogen dicht zo op vakantie. Heerlijk!

We hoeven niet erg lang te wachten op onze koude voorgerechten. Dit zijn 4 Libanese dips, een flinke schaal flat bread (kregen we niet eens op en dat zegt wat, want mijn tafelgenoot is een goede eter 🙂 ) en twee Arabische salades, waar de fattoush er één van was. Yes, die wilde ik namelijk graag proberen. En dat bleek geen teleurstelling. Hoe simpel heel erg lekker kan zijn… Het knapperige van het gefrituurde brood, met het zoete van de granaatappel dressing en de granaatappelpitjes en dan gewoon simpel afgemaakt met rode ui en veel tomaat. Krijg er nu gelijk weer zin in. Ook de dips vielen erg in de smaak, waar toch de baba ganoush (of is het anoush?) en de labneh (stevige yoghurt-dip) eruit sprongen. Dat is toch heel wat anders dan uit zo’n bakje uit de supermarkt. Verder kregen we een hele pittige dip, die goed combineerde met de yoghurt-dip en een dip met kip en iets fruitigs. Ook lekker, maar de andere twee waren favoriet. Als dit nog maar het begin is dan zijn we heel benieuwd naar de 4 warme gerechtjes!

Mazza_1
Hoe leuk is een tafel vol bakjes en schaaltjes met eten? Word ik iig heel gelukkig van ❤

En ook daarin werden we niet teleurgesteld. Home-made falafel (reminder aan mezelf dat ik dit vaker zelf moet maken; zoveel lekkerder), iets met gehakt en feta in een filodeeg rolletje?, druivenbladeren gevuld met iets en, en nu komt de knaller, een heerlijk soort van stoofvlees. Supermals, precies goed gekruid, lekker sausje en oh oh wat hebben we daarvan gesmuld. De rest was ook prima hoor, maar dit was gewoon echt een topper! Helaas ben ik de naam ervan vergeten. Jammer dat we daar geen extra bakje van kregen 😉 Maar echt, de rest was voldoende, we zaten goed vol en, omdat wij beide goede eters zijn, hadden we dat niet meteen verwacht van 4 koude en 4 warme voorgerechten en 2 salades. We hebben nog getwijfeld om iets bij te bestellen, maar dat zou echt overbodig zijn geweest. Met onze buikjes vol en met een tevreden gevoel gingen we naar huis.

Mazza_3

Ook de rekening was prima; we betaalden 25 euro p.p. voor het menu, los van de drankjes en dat vonden wij goed betaalbaar gezien de prijs/kwaliteit en een leuk avondje uit. Leuke bediening, vriendelijke mensen, een keer een andere sfeer dan het standaard eetcafé in Enschede en erg lekker! Vette aanrader als je van dit soort eten houdt 😀 Overigens hoef je geen hapjes-menu te kiezen (ik vind het gewoon erg leuk om te delen en van alles wat te proeven): ze hebben ook hoofdgerechten (vis/vlees/vega) op de kaart. Zagen er ook goed uit moet ik zeggen! Ik heb er in ieder geval een nieuwe favoriete plek bij. En ik zet Tel Aviv sowieso op mijn verlanglijstje om te bezoeken 🙂

Restaurant Mazza
Walstraat 1
7511 GE Enschede

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s