Ja hallo daar! Het kan jullie niet ontgaan zijn dat we ons bevinden in de nationale week zonder vlees. In mijn vorige blog onderbouwde ik waarom ik daaraan mee doe (omdat je met alleen al één week een shitload aan water en CO2 uitstoot bespaard) en daar gaan we het vandaag dus niet meer over hebben. Wél heb ik een super vega-recept voor je! Super chill als lichte avondmaaltijd of warme lunch. Ik at hem gisteravond en mijn tafelgenoot was zeer positief in haar recensies 😉 Dus klaar voor een lekkere en vooral hele makkelijke Thaise curry soep? Komt ‘ie!

Nodig voor 2 diepe kommen:
150 gram noedels – 400 gram thaise wokgroente – half pakje rode curry pasta – 200 ml kokosmelk – 700 ml. groentebouillon – scheutje sojasaus – scheut chilisaus

Verwarm 700 ml water en maak met een half blokje groentebouillon je bouillon (no shit sherlock). Is de bouillon goed warm? Dan gooi je hier de noedels in en kook je ze in je bouillon gaar. Ondertussen verwarm je in een wok een laagje olie en bak je hierin je thaise wokgroente. Ik hou wel van een beetje ‘krokante’ groentes dus ik wokte ze ongeveer 3 minuutjes. Blijf regelmatig omscheppen. Na 3 minuten voeg je de curry pasta aan je groentes toe. Roer goed door, zodat alle groentes een laagje ‘curry’ hebben. Vervolgens schenk je hier de kokosmelk bij. Roer nogmaals door en zet het vuur laag.

Dit rode curry mengsel voeg je toe aan de andere bouillon-noedels-pan en giet er een scheutje sojasaus en een goede scheut chilisaus bij. Meng dit alles door elkaar en klaar is je Thaise rode curry soep! Schep in diepe borden en serveer met wat (cassave) kroepoek.

Eindresultaat! Looks good, toch ;)?

MJAM! Dit was dus echt super lekker. Ik vond het zonder de chilisaus net iets te spicy dus ik heb zoete chilisaus gebruikt om de soep een zoetje te geven. Dat bleek een perfecte ingeving want zo smaakte het super! Hou jij wel van pittig? Dan kan je de chilisaus gerust weglaten. Omelet-reepjes hadden mij hier trouwens ook nog erg lekker in geleken. Of gecrushed pinda’s bovenop. Dus das een dikke tip voor als je dit gaat maken en voor mij voor de volgende keer 😉

Nou, dat was mijn eerste recept in de Nationale Week zonder Vlees en er zullen er nog wat volgen. Wil je meer inspiratie op doen? Reageer dan hieronder met jouw favo vegetarische recept! Zo geven we elkaar wat inspiratie 🙂

Let’s get social!
Wil je weten hoe de vega-challenge mij afgaat? Of wil je gewoon meer van mij zien? Volg dan Elsschrijft dan op Facebook of instagram!

Een reactie op “Week zonder Vlees: Thaise currysoep met noedels

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s