Hallo mensen! In dit blog testte ik (naar mijn weten) het enige Thaise restaurant in Enschede centrum en ik vertelde jullie al hoe gelukkig ik daarvan werd. Het eten was gewoon goed, maar vooral om dat de geuren en samen mij zo terug brengen naar mijn reis door Thailand. Daar leerde ik kennis maken met de Thaise keuken en sinds dien ben ik er verliefd op. Je kunt je dus wellicht voorstellen dat ik erg gelukkig was toen ik hoorde dat er een tweede (nieuwe) Thai in het centrum opende: Pinto Thai! En dat moest natuurlijk getest worden.. Dus toen ik een Deal op Social Deal zag staan voor maar 14,95 voor drie-gangen wist ik niet hoe snel ik deze moest kopen. Ik nam mijn broer mee, want die is net zo’n liefhebber van Thais en Aziatisch eten, dus het testpanel was er klaar voor. Let’s go! 😀

Pinto Thai ligt aan de Kort Haaksbergerstraat en dat is dus heel erg in het centrum: chill!  Het zit in het oude pand van ‘De pannenkoek’ en tussen een Grieks restaurant en Puco Mucho. Met name die laatste is wel bekend onder de Enschedeers 😉

pinto_thai_voorkant

De sfeer
Het restaurant ziet er an sich prima uit, maar ze hadden wel iets meer aan de entourage/sfeer mogen doen. Het was leuk geweest als er iets herkenbaars van Thailand hing of dat ze iets veranderd hadden aan het interieur. Ik ben namelijk wel eens bij de Pannekoek geweest, en dit zag er eigenlijk vrijwel hetzelfde uit.. Maar kan ook aan mij gelegen hebben! Anderzijds.. als ik terug denk aan Thailand kon je daar in de meest sfeerloze restaurants mega goed eten, dus let’s eat!

Wat eten we
Ik bestel (natuurlijk) een Chang en we krijgen authentieke kroepoek op tafel, samen met de menukaart. Allereerst: wauw. Wat een uitgebreide menukaart! Normaal vind ik kiezen al moeilijk, maar nu is het nog lastiger want er staat níets op wat me niet lekker lijkt. En dat gebeurd niet vaak. Keuze stress!

pinto_thai_2

Omdat we gebruik maken van een Social Deal heb je vaak wat beperktere keuze, maar dat daar is hier geen sprake van. Als in: je keuze wordt íets beperkt doordat je geen ossenhaas mag kiezen, maar verder wordt er niets uitgesloten. En dat vind ik tof! Zo kan ik alsnog uitgebreid testen!

Vooraf bestel ik de Tom Kha soep. Dit is een typische Thaise soep op basis van kokosmelk die je wellicht wel kent als je op reis naar Thailand bent geweest, of ooit eerder bij een goede Thai hebt gegeten. Je kunt kiezen voor opties met kip of garnalen en ik koos voor die laatste. Duh, love garnalen. En oh my.. deze soep was zó lekker. Ik proefde gelijk alle Thaise smaken weer en kreeg allerlei visioenen naar night markets en voelde mij liefde voor het reizen door Thailand weer opborrelen <3. Zo fijn als eten dat met je kan doen.

Mijn broer koos ook voor een soepje: Tom Yam. Spicy Thaise soep staat er op de kaart.. Nou dat heeft hij geweten. Ik heb heb hem ook even geproefd, want ik dacht eerst even dat hij zich aanstelde maar sowww behoorlijk pitje zit hierin hoor. Niets gelogen aan dat spicy. We kunnen beide best goed tegen pittig eten, maar hier moesten we wel even van slikken. Gelukkig zit er verder genoeg smaak aan de soep dus die gaat niet verloren door de pittigheid en dat scheelt dan weer. Beetje water erbij en slurpen maar!

pinto_thai_voorgerecht
Ziet er heerlijk uit, niet?

Als hoofdgerecht koos mijn broer voor de massaman curry met kip. Massaman curry vind ik altijd een goede keuze dus ik was blij dat hij die nam (kon ik stiekem even proeven;)). Omdat mevrouw hier niet kon kiezen vroeg ik de bediening om een aanrader. Leuk om te vertellen trouwens is dat hier alleen maar Thaise mensen werken. Zowel in de keuken als in de bediening en dat vind ik een plus :D.

De bediening raadde of de masaman curry (maar die was al bezet ;)) of de Phat Kra Pra aan, dus voor die laatste ging ik. Dit is een wokgerecht met chili, knoflook, zoete pepers, uien en Holy basil (de krapau dus). Ik kan me nog herinneren dat ik dit heb gemaakt in een kookles in Thailand en dat was zó geweldig lekker, dus hiermee moest ook ik wel goed zitten in mijn keuze.

Toen de bordjes op tafel kwamen (goede porties!) moest ik in alle eerlijkheid toegeven dat ik toch een tikkeltje jaloers was op de massaman curry die bij de overkant stond. Man, wat rook die goed en zag die er heerlijk uit! Mijn gerecht was in dat opzicht wat saaier, maar de looks bedrogen een beetje. De olie en het vocht wat onder de groente en garnalen lagen was mega lekker. Wat extra vissaus erbij en ik heb echt heerlijk gegeten. Maar toch: natuurlijk heb ik een hap weten te bemachtigen van de massaman en deze moest wel verkozen worden tot winnaar. De zacht gestoofde aardappel, heerlijk malse kip, lekkere crunchy pinda’s. MJAM, perfect!

Pinto_thai_1
Op rechts de Massaman Curry en links mijn wokgerecht met garnalen

Omdat er bij de Social Deal een toetje in zat, kregen we deze nog, maar eigenlijk zaten we beide goed vol. We kozen voor een bolletje ijs, wat leuk geserveerd was, maar niet speciaal of zo. Achja, ijs gaat er altijd wel in 😀

pinto_thai_nagerecht

Goed, conclusie: Pinto thai heeft allereerst vet aardige bediening wat ik altijd heel belangrijk vind. Ze serveren goede behoorlijke porties en de prijs kwaliteit van het eten is echt goed. Voor zo’n soepje betaal je 6 a 7 euro, hoofdgerecht zo’n 15 euro en toetje was buiten de kaart om.

Wij maakten dus toevallig gebruik van een Social Deal (wat een geluk want was het dubbel en dwars waard) en hoefden dus alleen maar onze drankjes af te rekenen. Serieus, wat een gelukje social deal! Daarvoor betaalden we maar €14,95 p.p. en dat voor 3 gangen heerlijk eten. Toch zou ik hier ook graag de volle polle betalen; alleen al voor de vriendelijk blik van het personeel. Nee maar echt, ga hier eten als je van Thais houdt, dikke vette aanrader! Ik kom zeker nog eens terug om alle andere gerechten van de kaart te proberen. Nee echt, ik wil ze allemaal.

Pinto Thai Restaurant
Korte Haaksbergerstraat 11
7511JV Enschede​

Let’s get social!
Volg Elsschrijft ook op Facebook of Instagram (@elsschrijft). Vind ik gezellig 🙂

Wil je samenwerken? Bezoek dan het kopje ‘Contact’ op deze website!

 

2 reacties op ‘Pinto Thai – Nieuw Thais restaurant in Enschede!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s