Hoi! Als je me een beetje op instagram volgt heb je laatste misschien een lekkere tosti voorbij zien komen. Bij een tosti denk ik niet zo snel aan zoet, maar ik zag deze tosti op de menukaart bij Bakkerijk Gijsbert in Oldenzaal staan en mijn zoetekauw-hart ging direct sneller kloppen. Waarom een taartje bij de koffie als ik ook een tosti kan nemen? 😀 Echt dit leek mij vét lekker. Dus, ik bestelde het en het was net zo lekker als ik dacht dat het zou zijn.

Eenmaal thuis wilde ik deze tosti nog wel 3x eten. Ik bedacht me dat het recept een fluitje van een cent moest zijn. Dus ik nam de proef op de som, kocht een suikerbrood in de supermarkt en probeerde deze tosti na te bootsen. En dat lukte! Nu heb ik even wat gegoogled en inderdaad, er staan al 100 van dit soort recepten op internet. Maar alsnog deel ik het met jullie, omdat dit vet lekkere content is 😀 Benieuw naar het recept? Lees dan mee!

Voor 1 tosti: 2 plakken suikerbrood – eetlepel roomboter – een kwart appel – theelepel kaneel – appelstroop

tosti_suikerbrood

Schil het kwartje appel en snijd in dunne plakjes. Pak de plakken suikerbrood en besmeer ze met roomboter. Draai de plakken nu om, leg de plakjes appel op de niet besmeerde kant van 1 plak suikerbrood en strooi er wat kaneel overheen. Leg de niet besmeerde kant van het andere plak suikerbrood hier bovenop, zodat de boven- en onderkant van je tosti nu besmeerd zijn met roomboter. Nu kan je tosti onder de grill, in de koekenpan of in het tostiijzer.

Tip: doe er wat bakpapier tussen als je de tosti onder de grill of in je tostiijzer doet. Het suiker uit het brood gaat namelijk karameliseren en dat plakt goed vast op je ijzer. Ik spreek uit ervaring dat het straks goed scrobben wordt 😉 

Goed, laat je tosti even een halve minuut afkoelen voordat je het direct gaat snijden. Het is namelijk nogal heet en door het afkoelen kan de tosti wat uitharden, zodat het makkelijker te snijden valt. Serveer op een bordje met wat appelstroop on the side en strooi er eventueel wat poedersuiker er over. Smakelijk!

Mjam! Een lekker lunch, goed ontbijtje of een keer wat anders bij de koffie of thee. Toegegeven: de credits  moeten naar bakkerij Gijsbert, waardoor dit hele idee natuurlijk ontstond. Dus ben je een keer in Oldenzaal, ga deze tosti (of andere lekkere broodjes/taartjes) daar dan zeker eens proeven!

Let’s get social!
Volg Elsschrijft ook op Facebook of Instagram (@elsschrijft). Vind ik gezellig 🙂

Wil je samenwerken? Bezoek dan het kopje ‘Contact’ op deze website!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s