Hoi! Vorige week schreef ik over de wraps met rosbief en truffelmayo die ik maakte voor een lunch op mijn werk. En daar vertelde ik dat ik niet alleen die wraps maakte, maar ook deze. Dus vandaag deel ik ook met jullie dit recept. Het is vegan, mocht je dat belangrijk vinden én zijn lekker makkelijk to go. Als je snel iets moet eten onderweg, voor de lunch naar je werk of naar school of naar het park of picknick in de zomer. Klinkt alleen maar goed toch? Vind ik ook! Helemaal omdat ze ubersnel te maken zijn. Let’s wrap!

wraps_vegan

Voor 5 wraps heb je nodig: 5 volkoren wraps – 3 grote handen verse spinazie – 200 gram hummus * – 150 gram van een groot blik kikkererwten – zakje peen julienne
*Kies de smaak die je lekker vindt. Voor de lunch gebruikte ik op sommige wraps naturel hummus en op sommige de zongedroogde tomaat variant. 

Pak een wrap en besmeer deze met twee volle eetlepels hummus. Leg er daarna een plukje geraspte wortel op, samen met wat spinazie. Top af met wat kikkererwten (niet te veel) en eventueel wat peper.

Vouw de wrap aan de onderkant voor 1/4e naar binnen en begin met rollen aan één van de andere zijkanten. Helder? 😉 haha dat is mijn manier van rollen van wraps tegenwoordig en na járenlang experimenteren is dit voor mij de beste uitkomst. Maar wie weet heb jij een veel betere manier; laat het hieronder dan even weten 😉 Klaar! Herhaal dit bij de andere vier wraps.

Wauw, dat ging mega snel en met zo’n lekker resultaat. Love it! Nu ben ik benieuwd; wie heeft de wraps van vorige week geprobeerd en kan zeggen welke lekkerder was? Ik kon in ieder geval geen keuze maken, omdat ze zó verschillend zijn. Voor ieder wat wils!

wraps_alles

Let’s get social!
Volg Elsschrijft ook op Facebook of Instagram (@elsschrijft). Vind ik gezellig 🙂

Wil je samenwerken? Bezoek dan het kopje ‘Contact’ op deze website!

Een reactie op “Vegan wraps met hummus, spinazie, wortel en kikkererwten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s