Zoals jullie misschien wel weten woon ik alleen (mijn vriend en ik wonen nog niet samen) en hoewel ik heel goed voor één persoon weet te koken zijn er toch een aantal gerechten die ik weinig maak. Gewoon, omdat dat gerecht voor één persoon maken moeilijker is dan voor meerdere personen of er veel overblijft. En om er nou de hele week van te eten… Zo maak ik weinig stamppot, eet ik bijna nooit lasagne (tenzij kant-en-klaar) en eet ik amper gevulde wraps. Zonde, want al die gerechten vind ik stuk voor stuk heerlijk.

Nu gaat deze blog niet over dat ik alsnog een lasagne of ovenschaal vol met wraps maakte. Maar, deze blog gaat wel over een recept mét wraps. Sinds ik namelijk deze vegan wraps en deze wraps met rosbief en truffelmayo voor een lunch maakte, zit ik weer helemaal in een ‘wrap-fase’. Ik gooi tegenwoordig weer standaard een pakje met volkorenwraps in mijn boodschappenmandje, om deze vervolgens te vullen met van allerlei lekkers wat ik dan de volgende dag meeneem als lunch. Kan ik om 08:30 ’s ochtends achter mijn bureau al naar de lunchpauze uitkijken. Heer-lijk. Ik vul ze overigens met van alles; zoet, hartig, niets is mij te gek. Zal ik een paar van mijn favoriete combi’s opnoemen, nog voordat we overgaan naar het recept? Oké, vooruit. Snel dan. Ik vul ze graag met:

  • Hummus, spinazie, geraspte wortel, kikkererwten en een beetje gerookte paprikapoeder om het mee af te toppen (vegan)
  • Truffelmayo, rosbief of carpaccio, rucola, parmezaan en wat pijnboompitten
  • Smeer hem dolgraag in met pindakaas, bestrooi hem dan met wat kaneel en leg een gepelde banaan in het midden. Daarna rol ik hem op. Dit kan overigens ook erg goed met chocopasta of nutella en dan met banaan. Of beide en dan zonder de banaan. Top je hem af met geplette pinda’s en voila! Je eigen gemaakte snickers-wrap is een feit.
  • Pesto, mozzarella en tomaat
  • Gegrilde rauwe ham of bacon met sla en tomaat (soort BLT)
  • Ingesmeerd met kruidenroomkaas, gerookte zalm en ijsbergsla (blijft een toppertje)
  • en zo kan ik nog wel even doorgaan..

Heb jij nog lekker en makkelijke vul-ideeën voor mijn lunch-wraps? Laat het hieronder weten! Wie weet maak ik het nog zo lang ik in mijn wrap-fase zit 😉

quesadilla_pizza_1

Goed. Waar was ik gebleven? Ohja, het recept. Dus. In zo’n verpakking van wraps zitten vaak 8 (middelgroot) of 6 (groot) stuks. Als ik dus 2 wraps meeneem als lunch kan ik minimaal de halve week wraps eten en, hoewel ik van wraps hou, hou ik ook van afwisseling. Zo kwam er een week waarin ik twee wraps overhield en me bedacht dat ik hier dan maar mee moest avondeten. Maar wat zou ik daarvan maken? Een blik in mijn koelkast vertelde mij dat ik nog champignons, puntpaprika, geraspte kaas en een potje pizzasaus (van zo’n pizzakit) had en toen was de uitkomst makkelijk voor me: quesadilla’s! Maar dan pizza-style 🙂 Klinkt geweldig toch? Is het ook! Hier dan eindelijk het recept, komt ‘ie:

Nodig voor 1 persoon: 2 (volkoren)wraps * – 4 eetlepels pizzasaus ** – 4 handjes geraspte kaas – halve puntpaprika – stuk of 5 champignons – voor erbij: zoete chilisaus

* ik had 2 middelgrote wraps. Heb je grote trek? Je kunt ook voor het grootste formaat gaan. 
** Deze had ik dus over uit een pizza-kit (zo eentje met deeg erbij). Heb je geen pizza-saus in huis? Dan kun je ook tomatensaus mixen met wat gedroogde Italiaanse kruiden zoals oregano, basilicum en tijm. 

Snijd de champignons in dunne plakjes en de paprika in kleine blokjes. Besmeer vervolgens de wraps één voor één met twee lepels saus per wrap. Verdeel de saus over de gehele wrap. Doe op een helft een handje geraspte kaas en verdeel deze over deze helft. Bestrooi met de helft van de champignons en paprika. Bedek dit met nog een handje geraspte kaas en klap de wrap vervolgens dubbel. Leg deze zo onder je grillijzer, in een grillpan of in een gewone pan. Kan ook 😉 Maak ondertussen de andere wrap op dezelfde manier klaar. De wraps zijn ready to eat wanneer de kaas gesmolten is. Eet smakelijk!

Serieus, wat een goed recept. Ik had al weken zin in pizza en deze quesadilla’s kwamen heel dicht in de buurt. MJAM! Ik was helemaal niet van plan om dit recept uit te schrijven, maar ik heb het maar meteen gedaan want jonge jonge jonge, dit recept mag niet op mijn website ontbreken. Ook lekker als snack btw!

Ps. Vanaf morgen ben ik 3 weken met vakantie. Dat betekent: minder recepten via hier, maar je kunt me natuurlijk wel blijven volgen op Instagram (@elsschrijft). Dan vertel ik je alles over het lekkere eten in Portugal!

quesadilla_pizza_2

Vind je dit nou wel wat? Er staan nog meer toppertjes van quesadilla’s online hier op elsschrijft.com, zoals deze met hummus, avocado & parmezaan!

Let’s get social!
Volg Elsschrijft ook op Facebook of Instagram (@elsschrijft). Vind ik gezellig 🙂

Wil je samenwerken? Bezoek dan het kopje ‘Contact’ op deze website!

 

Een reactie op “Pizza Quesadilla s

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s